Echtheid in de mindfulnesstraining

We hebben vaak geen idee wat er in de ander omgaat. Soms is dat maar goed ook haha. En soms juist ook niet.

In de huidige mindfulnesstraining heb ik weer zeven leuke mensen. Aan de buitenkant oogt het rustig. Lachen ze, kletsen ze. Ze doen ook mooie dingen in hun leven. Het plaatje ziet er goed uit.

Aan tafel tijdens de training laten ze steeds meer zien. Zijn ze eerlijk over hun gevoelens en gedachten. Ze durven kwetsbaar te zijn. Krachtig. Prachtig.

Voor mij, voor zichzelf en voor elkaar, worden ze daardoor nog mooiere en completere mensen. Juist doordat ze laten zien dat hun leven niet alleen maar leuk, succesvol en gaaf is. Er zijn ook dingen die lastig zijn, die we minder snel laten zien. Het leven is zoveel meer dan die mooie buitenkant. En het wordt nog leuker als je alles bewust toelaat.

Echtheid heeft meer impact dan wat er aan de buitenkant zichtbaar is aan succes. Het is voor je eigen ervaring een verrijking, om alles toe te laten. Dat alles er mag zijn.

We hoeven delen van ons niet buiten te sluiten. Welkom dus aan het donker en dat wat lastig is. Welkom ook al die gekronkelde gedachten die ons soms onrust geven. Ook dat is deel van ons.

Wat er aan gedachten voorbij komt, daar heb je geen invloed op. Wel heb je een keuze op hoe je ermee omgaat. Acceptatie, eerlijkheid en een vleugje humor zijn mooie ingrediënten om met de onrust in je hoofd om te gaan.

‘Spreek je vaker uit’ was de boodschap afgelopen week. En dan hadden we het niet alleen over lastige dingen. Ook complimenten en lieve gedachten slikken we vaak in. Zonde toch? Als je iets aardigs denkt over een ander, zeg het dan vooral.

#mindfulness #zwolle #bewustspreken #acceptatie #gedachten #niksisgek