Malvatherapie: ALK/SOLK-klachten

ALK/SOLK-klachten. Al eens van gehoord? Dat zijn lichamelijke klachten waar geen medische oorzaak voor is gevonden na uitgebreid onderzoek. Daar sta je dan met je goede gedrag. Wat nu? De artsen kunnen je niet verder helpen. 'Ga maar naar een psycholoog om te kijken of die wat voor je kan gevolgd' en daar moet je het dan mee doen. Iets over moed in schoenenzakken. 

Gelukkig kan de psycholoog vaak helpen om dat waar je mee te kampen te accepteren hebt, om er mee te leren gaan. Nuttig. Zeker doen. Toch is dat vaak niet mogelijk. En dan gaan mensen verder kijken, stappen richting het alternatieve/complementaire circuit.

Gelukkig zijn er nog veel meer mogelijkheden, paden die je kunt gaan. Ik ben daar 1 busje. Er zijn al een aantal mensen met SOLK-klachten op mijn pad gekomen, die ik vanuit mijn rol als Malvatherapeut in opleiding heb mogen begeleiden. Ze zijn bij mij meer dan welkom. 

Ik geloof vooral in mogelijkheden en puzzel graag mee. Ik kijk verder, dieper, op een andere manier naar de klacht; vanuit zielskundig onderzoek en werk op het energetisch systeem. Ook heb ik zelf ervaren hoe geholpen het kan zijn als je via deze ingang naar een klacht(enpatroon) kijkt en op het energetisch systeem werkt. Dat kan zoveel doen. Het ruime je ervaring en laat je anders kijken naar ziekte. Alleen daarom is het 't onderzoeken waard. 

Nieuw is het anders kijken naar klachten indirect niet, vanuit Oosterse Geneeswijzen (waaronder de TCM) wordt er al eeuwen op een andere manier naar ziekte onderzocht. Helpend, niet alleen als mensen vastlopen in het reguliere systeem, maar ook aanvullend, voor als het reguliere circuit wél wat kan doen. Ook dan is het nuttig om ook vanuit zielskundig oogpunt, op energetisch niveau, naar je klachten te kijken. 

Niet alleen om te begrijpen hoe een klacht inwerkt op verschillende niveaus in je hele systeem, ook als aanvulling op de behandeling en ter bevordering van je herstel bij somatische klachten die wel verklaarbaar zijn. De kracht van energetische therapie wordt ingewikkeld.