Je lever, je beste vriend

k heb er een vriend bij! Een hele bijzondere, namelijk mijn lever haha. Ik maak er een grapje van, maar in de onderstroom ben ik best serieus. Wat een prachtig, krachtig (en spiritueel) orgaan is je lever. ‘Iets op je lever hebben’ is niet voor niks een treffend spreekwoord.

Niet alleen lichamelijk heeft het een belangrijke en filterende functie, ook energetisch.

Jaja blabla, denk je misschien. Had ik eerst ook. Tot ik ervaarde hoezeer mijn lever mij helpt, meedoet en ik me realiseerde dat ik vaak helemaal niet zo lief voor mijn lever ben. Dat ik hem niet voldoende waardeer. Eerder negeer en zijn werk voor lief neem.

Ik gooi alles maar naar binnen (stoffelijk en energetisch) en denk er niet over na. Mijn lief levertje verwerkt dat allemaal zonder morren. Toch is dat niet hoe het hoort. Ik mag zorgvuldiger zijn met wat ik tot me neem, op alle fronten. Naast de lichamelijke functie helpt je lever ook om het leven te verteren. Dat realiseer ik me nu maar al te goed.

Afgelopen weekend hadden we weer studieweekend van de opleiding tot Malvatherapeut. Dit weekend stonden onder andere verschillende leverbehandelingen centraal. Die oefenen we allemaal. We geven én ontvangen de behandelingen. Man oh man wat is er weer veel van binnen en buiten gebeurd en in beweging gezet. Niet alleen bij mij, maar ook bij mijn medestudenten.

Het heeft ons op verschillende manieren nu al veel gebracht en dan werkt het ook nog eens door. Zo bijzonder! Ik ben best goed met woorden, maar hier heb ik geen woorden.

Ik ben nu net weer thuisgekomen na een lang weekend leren en lol. Hoogste tijd om te relaxen, met een kopje thee op de bank. Thee met leverondersteunende kruiden natuurlijk, kadootje voor mijn ‘nieuwe vriend’. Die er eigenlijk altijd al was, al mijn shit opruimde, maar die ik niet zag en niet voldoende waardeerde. Vanaf nu wel.

#malvatherapie #lever #energie #bewustzijn #malvaopleiding #goedvoorjezelfzorgen