top of page
UITVAARTADVIES

Van een simpele vraag over wat er mogelijk is tot het uitspreken van een in memoriam. Waar kan je mijn hulp bij gebruiken? Of wil je gewoon een luisterend oor? Ook daar neem ik tijdens mijn werk altijd graag de tijd voor. 

Vraag & Seminar
PRAKTISCHE ZAKEN

 

Van advies over de laatste verzorging tot en met de dag van de uitvaart, alle zaken die hierbij komen kijken. Er bestaan geen domme vragen, dus heb je een vraag, stel hem gewoon. Ik ben gediplomeerd uitvaartbegeleider, dus weet best veel over dit onderwerp en de (on)mogelijkheden. 

Vraag een Expert
SCHRIJFADVIES

Kunnen jullie zelf alles goed verwoorden, maar wil je er een professional naar laten kijken? Dat kan. Ik kijk met liefde jullie zelfgeschreven teksten na. Ik vorm geschreven tekst om tot gesproken tekst, creëer een rode draad en stel vragen over de dingen die ik als luisteraar in het totaalplaatje vind missen. Ik maak jullie verhaal compleet en zet de puntjes op de i. Met een paar kleine wijzigingen kan je vaak al een flinke kwaliteitsslag maken. 

 

Mijn schrijfadvies gaat over de inhoud, niet over d's en t's. De gesproken taal is de leidraad voor een toespraak tijdens een afscheid. Denk daaraan bij het schrijven van je verhaal. De manier waarop je je woorden kiest bepaalt de toegankelijkheid en de toon van je verhaal. Ook de opbouw van de dienst, de muziek en gekozen rituelen spelen een rol. Deze elementen kunnen je tekst maken of kraken. Een tekst in een afscheid staat dus nooit op zichzelf, maar is een onderdeel van een groter geheel.

Stenen van Betekenis
IN MEMORIAM

Ik kan het hele levensverhaal voor en namens jullie schrijven als jullie het lastig vinden om de juiste woorden te vinden. Ook voordragen is geen probleem als jullie op de dag zelf liever luisteren dan spreken. We maken samen het verhaal, zodat de aanwezigen de toon van jullie woorden in de herinneringen door horen klinken. Er zijn overigens verschillende stylen mogelijk voor het In Memoriam, van klassiek tot modern. Ook kan ik jullie zelfgeschreven In Memoriam nakijken en hier input op geven of wijzigingen in maken. Zoals een kers op de taart kan ik tekstinhoudelijk voor jullie het verschil maken. 

eerste hulp
ROUWBEGELEIDING

Uiteraard bied ik een luisterend oor in de week van het afscheid. Ik neem de tijd om in alle rust naar jullie verhalen te luisteren. Ik heb diverse opleidingen op het gebied van rouw gevolgd en ook veel ervaring in het begeleiden bij rouw. Mindful omgaan met rouw gaat mijn inziens niet alleen over verdriet toelaten, maar ook kunnen - en vooral durven - lachen om de herinneringen. Kunnen uitspreken wat je voelt en denkt is zo belangrijk. Bewust afscheid nemen helpt. Ik denk mee over rituelen die jullie troost kunnen geven. En help jullie om voor een ontspannen sfeer tijdens het afscheid te zorgen. 

Zakelijke groei
UITVAARTASSISTENTIE

 

Tijdens een uitvaart kan ik de uitvaartbegeleider assisteren. Ik ben de extra paar ogen en handen die nodig zijn om de afscheidsceremonie zo professioneel en tegelijkertijd ontspannen mogelijk te laten verlopen. Terwijl de uitvaartbegeleider bij de familie is zorg ik voor alle gasten. Ik ben het lijntje en de onzichtbare kracht op de achtergrond. Zowel de familie als de uitvaartbegeleider kan mij voor deze assisterende rol tijdens het afscheid inschakelen. 

Indien nodig kan ik de uitvaartbegeleider vervangen bij ziekte of andere onverwachte omstandigheden. Ik ben gediplomeerd en ervaren uitvaartbegeleider. Ik kan de rol van uitvaartleider op elk moment overnemen op de dag van de uitvaart. 

bottom of page