UITVAARTADVIES

Van een simpele vraag over wat er mogelijk is tot het uitspreken van een in memoriam. Het is aan jullie waar jullie mijn (schrijf)hulp bij kunnen gebruiken.

PRAKTISCHE ZAKEN

 

Van advies over de laatste verzorging en bewust afscheid nemen, tot en met de dag van de uitvaart en alle zaken die hierbij komen kijken. Er bestaan geen domme vragen, dus heb je een vraag, stel hem gewoon. Ik ben gediplomeerd uitvaartbegeleider, dus weet over dit onderwerp best veel. 

Vraag een Expert
SCHRIJFADVIES

Kunnen jullie zelf alles goed verwoorden, maar wil je er een professional naar laten kijken? Dat kan. Ik kijk met liefde jullie zelfgeschreven teksten na. Ik vorm geschreven tekst om tot gesproken tekst, creëer een rode draad en stel vragen over de dingen die ik als luisteraar in het totaalplaatje vind missen. Als onbekende heb ik geen last van een blinde vlek of verhoudingen binnen de familie die mogelijkheid enigszins scheef zitten. Ik maak jullie verhaal compleet en zet de puntjes op de i.

 

Mijn schrijfadvies gaat over de inhoud, niet over d's en t's. De gesproken taal is de leidraad voor een toespraak tijdens een afscheid. Denk daaraan bij het schrijven van je verhaal. De manier waarop je je woorden kiest bepaalt de toegankelijkheid en de toon van je verhaal. Ook de setting, timing, volgorde van sprekers, muziek en gekozen rituelen spelen mee. Deze elementen kunnen je tekst maken of kraken. Een tekst in een afscheid staat dus nooit op zichzelf, maar is een onderdeel van het geheel.

Stenen van Betekenis
IN MEMORIAM

Ik kan het hele levensverhaal voor jullie schrijven. Ook voordragen is geen probleem als jullie op de dag zelf liever luisteren dan spreken. Een interview en een correctieronde zijn vast onderdeel van dit proces. We maken samen het verhaal, zodat de aanwezigen de toon van jullie woorden in de herinneringen door horen klinken. Er zijn overigens verschillende stylen mogelijk voor het In Memoriam, van klassiek tot modern. Elk levensverhaal is uniek en heeft zijn eigen stijl.

ROUWBEGELEIDING

Uiteraard bied ik een luisterend oor in de week van het afscheid. Ik neem de tijd om in alle rust naar jullie verhalen te luisteren. Ik heb diverse opleidingen op het gebied van rouw gevolgd en ook veel ervaring in het begeleiden bij rouw. Vraag er gerust naar als je vragen heeft over verlies en hoe je hiermee om kan gaan.

MINDFUL ROUWEN

 

Mindful omgaan met rouw gaat niet alleen over verdriet toelaten, maar ook kunnen - en vooral durven - lachen om de herinneringen. Kunnen uitspreken wat je voelt en denkt is zo belangrijk. Bewust afscheid nemen helpt!

AFSCHEIDSPLANNER - SCHRIJVER - SPREKER - MINDFULNESSTRAINER - MENS

  • LinkedIn profiel van Esther Mostert
  • Facebook van Esther Mostert
  • Instagram van Esther Mostert
  • YouTube kanaal van Esther Mostert

© 2020 Esther Mostert - Dichtbij freelance uitvaartbegeleiding & schrijfadvies