top of page
kaarsen.jpg
Kosten algemeen

Vormgeving van de gehele afscheidsdienst van A tot Z : 650 €

Dat is inclusief het voorgaan in de dienst, gebruikte materialen en het assisteren van de uitvaartbegeleider op de dag van de uitvaart

 

Buiten een straal van 25 km rondom Zwolle heen kunnen er reiskosten bijkomen. 

De kosten voor ritueelbegeleiding of woorddienstbegeleiding kunnen vaak opgevoerd worden onder de post overige kosten bij een uitvaartverzekering. Check de polis of dit zo is of vraag het na bij de uitvaartbegeleider. 

 

Indien de financiële draagkracht van de familie beperkt is sta ik open voor overleg. Ik vind dat een beperking in de financiële middelen geen reden mag zijn om geen hulp te vragen als mensen het wel gebruiken kunnen. Ieder mens verdient een liefdevol en prachtig afscheid. Ik help mensen hier graag bij. 

ritueel hart.jpg
Woorddienst- en ritueelbegeleiding

Overleg / kort advies: gratis

Muziek, woorden, foto's en rituelen vormen samen één geheel, ze bepalen de toon en zetten de sfeer. Ik denk mee over het totaalplaatje, ook over de momenten voor het officiële afscheid begint en over de invulling van de nazit. Ik kan de impact van de keuzes die jullie maken uitleggen.

 

Ik begin blanco, denk mee en help jullie het afscheid vorm te geven op een manier die bij jullie - en de genodigden - past. Geen standaard woorden, maar persoonlijk, op maat gemaakt, passend bij wie iemand was en bij de mensen die aanwezig zijn.

 

Daarnaast zorg ik ervoor dat de afscheidsdienst één geheel wordt, dat woorden, muziek en beelden vloeiend in elkaar overgaan, bij elkaar passen. Ik maak bruggetjes tussen de woorden en de muziek. Ik help de uitvaartbegeleider bij het schrijven van zijn of haar woorden van welkom en slotwoord. Zodat er 1 toon is in de gehele uitvaartdienst.

 

Ook bewaak ik de tijd en zorg ik ervoor dat alle teksten aanwezig zijn. Ook zorg ik voor de aanlevering van het beeld- en geluidmateriaal bij het crematorium. Deze praktische taken neem ik graag uit handen van de familie en de uitvaartbegeleider.

Vormgeving van de gehele afscheidsdienst: 650 €

Inclusief: schrijven levensverhaal (zoals hierboven beschreven), ontwerp invulling ceremonie, hulp bij het bedenken van passende rituelen, inhoudelijke check op teksten van overige sprekers, maken van fotopresentaties, advies bij foto's en muziekkeuzes.

 

Ik lever namens de familie en de uitvaartbegeleider muziek en beeldmateriaal aan bij het crematorium en zorg voor een duidelijke instructie voor de betreffende aulamedewerker. 

 

Ook maak ik liturgieën/programmaboekjes/herinneringsboekjes. Dat geldt ook voor het ontwerpen van bidprentjes/gedenkkaartjes om aan de genodigden mee te geven. Het ontwerp en de boekjes voor de familie is bij de woorddienstbegeleiding inbegrepen. Indien u voor alle genodigden een boekje wilt, dan komen daar alleen nog de daadwerkelijke drukkosten bij.

helpende hand.jpg
Uitvaartassistentie

Wanneer ik als woorddienstbegeleider de familie help om het gehele afscheid vorm te geven ben ik op de dag van de uitvaart inzetbaar voor assisterende taken ter ondersteuning van de uitvaartleider. Als ik er toch ben laat ik graag mijn handjes spreekwoordelijk wapperen. 

bottom of page