KOSTEN ALGEMEEN

Vormgeving gehele afscheid, inclusief voorgaan in de dienst: 450 €

Woorddienstbegeleiding inclusief spreken: 350 €

Schrijven In Memoriam (familie of uitvaartbegeleider draagt IM zelf voor): 250 €

Verbeteren van door familie geschreven levensverhaal: 100 €

Buiten een straal van 20 km rondom Zwolle heen kunnen er reiskosten bijkomen. Voor interview en werken op afstand, telefonisch en via Zoom, natuurlijk niet. 

De kosten voor ritueelbegeleiding of woorddienstbegeleiding kunnen soms opgevoerd worden onder de post overige kosten bij een uitvaartverzekering. Check de polis of dit zo is.

 

Voor uitvaarten van kinderen hanteer ik een aangepast (lager) tarief. Ook als het beduidend minder werk is stel ik mijn tarief naar beneden bij.

 

Indien de financiële draagkracht van de familie beperkt is sta ik open voor overleg.

Ik vind dat een beperking in de financiële middelen geen reden mag zijn om geen hulp te vragen als mensen het wel gebruiken kunnen. Ieder mens verdient een liefdevol en prachtig afscheid. Ik help mensen hier graag bij. 

SCHRIJFBEGELEIDING

Kort advies: gratis

Correctie enkele tekst: in overleg. Per uur € 50,00

Schrijven in memoriam: €  250

Dit bevat onder meer het interview met de familie (live, maar kan ook telefonisch of via zoom indien gewenst), het verwerken van de input van overige naasten, schrijven van het levensverhaal (in de persoonsvorm van degene die het voor zal dragen), tips voor het spreken en een nagesprek. Het spreken kan ik indien gewenst ook van jullie overnemen. Binnen een straal van 25 km om Zwolle heen bedragen de kosten daarvoor: € 50. Daarbuiten worden reiskosten in rekening gebracht. 

Woorddienstbegeleiding + spreken: € 350

RITUEELBEGELEIDING

Overleg / kort advies: gratis

Vormgeving gehele afscheidsdienst: € 450

Inclusief: schrijven levensverhaal (zoals hierboven beschreven), ontwerp invulling ceremonie, hulp bij het bedenken van passende rituelen, inhoudelijke check op teksten van overige sprekers en advies/hulp rondom foto's en muziekkeuzes.

 

Indien gewenst kan ik u helpen bij het maken van liturgieën/programmaboekjes. Dat geldt ook voor het ontwerpen van bidprentjes/gedenkkaartjes om aan de genodigden mee te geven. Tot slot kan ik ook het voorgaan en spreken volledig voor u verzorgen, dat zit bij de prijs in begrepen. 

 

Muziek, woorden, foto's en rituelen vormen samen één geheel, ze bepalen de toon en zetten de sfeer. Ik denk mee over het totaalplaatje, ook over de momenten voor het officiële afscheid begint en over de invulling van de nazit. Ik kan de impact van de keuzes die jullie maken uitleggen. Ik begin blanco, denk mee en help jullie het afscheid vorm te geven op een manier die bij jullie - en de genodigden - past. Geen standaard rituelen, maar op maat gemaakt, passend bij wie iemand was en bij de mensen die aanwezig zijn.

UITVAARTASSISTENTIE

Check op woorden van welkom + dankwoord en overige teksten van de uitvaartbegeleider: vergoeding in overleg

Assistentie in de week van afscheid of op de dag van de uitvaart: € 35 per uur, exclusief reiskosten.

Vervanging uitvaartbegeleiding: € 50 per uur (exclusief reiskosten).

UITVAARTSCHRIJVER - SPREKER - MINDFULNESSTRAINER - MENS

  • LinkedIn profiel van Esther Mostert
  • Facebook van Esther Mostert
  • Instagram van Esther Mostert
  • YouTube kanaal van Esther Mostert

© 2020 Esther Mostert - Dichtbij freelance uitvaartbegeleiding & schrijfadvies