SCHRIJFHULP ACHTER DE SCHERMEN

Een waardevolle boodschap hebben is een mooi begin. Het overbrengen, zodat jouw boodschap ook begrepen wordt, is echter geen vanzelfsprekendheid die hier uit voortvloeit. Het verwoorden kan best lastig zijn. Soms lijkt het wel, hoe belangrijker het voor je is, hoe meer je vast lijkt te lopen in je eigen woorden. Misschien herken je dat wel? Als het er echt toe doet, zijn de woorden soms zoek.

Tekstinhoudelijk advies

En daar kom ik om de hoek kijken. Ik kan je helpen schrijven. Helpen om woorden aan jouw gevoel of boodschap te geven. Dat doe ik niet door de woorden voor te kauwen, want het moeten jouw woorden blijven en niet de mijne. Een schrijfconsult begint bij mij met een (telefonisch) gesprek van mens tot mens. Wat wil je vertellen? is de vraag waarmee ik het inhoudelijke gesprek open. In een interview stel ik jou op een dusdanige manier vragen waardoor de kern, highlights en verborgen parels van jouw verhaal vanzelf naar boven komen. Daarna help ik je met het formuleren en de structuur van je verhaal. Mijn schrijfadvies gaat dus niet zozeer om de d's en de t's, want daar gaat het niet om in een goed verhaal. Ik help je om je verhaal inhoudelijk net even wat sterker te krijgen, zodat dat wat jij wil zeggen krachtiger overkomt. Ik zorg ervoor dat jouw verhaal meer body en balans krijgt. Van blog tot afscheidsspeech. 

Overwinnen van drempelvrees

Wat ik vaak merk is dat mensen een drempel, een soort schroom om hun verhalen te delen. Vooral in het begin. Schrijven, en je woorden aan anderen laten lezen of online zetten, roept vaak toch een soort 'coming out' gevoel op. Dat maakt ook dat mensen vaak te voorzichtig schrijven, met minder pit dan ze eigenlijk zouden willen doen, waardoor de boodschap ook net even wat minder goed overkomt. Zonde! Ook hier kan ik bij helpen. Je kan je verhaal op mij testen; ik geef je eerlijk advies en help je om de puntjes op de i te zitten. Van een post op social media tot een ode aan de liefde van je leven. Ik ben op schrijfgebied van alle markten thuis ;)

vuurtoren 1.jpg
SCHRIJFBEGELEIDING EN -ADVIES

Van helpen vormgeven 'from scratch' tot slechts een eindcheck.

Ik help waar nodig.

Soms een beetje, en soms een boel.

AFSCHEIDSPLANNER - SCHRIJVER - SPREKER - MINDFULNESSTRAINER - MENS

  • LinkedIn profiel van Esther Mostert
  • Facebook van Esther Mostert
  • Instagram van Esther Mostert
  • YouTube kanaal van Esther Mostert

© 2020 Esther Mostert - Dichtbij freelance uitvaartbegeleiding & schrijfadvies