top of page

Wereldlichtjesdag

Een kind verliezen is zoveel

meer dan verdriet

Er is ook een hoop dat je niet

met het aardse oog ziet


Ze zullen nooit vergeten worden, de kinderen die overleden zijn. Symbolisch worden zij op de tweede zondag in december, in de hele wereld in het licht gezet, op Wereldlichtjesdag. Licht als teken van troost, voor wie het gebruiken kan. Maar ook licht in de vorm van aandacht, voor al het moois dat deze bijzondere kinderen - in hun te korte tijd op aarde - in beweging hebben gezet. Laten we vooral de liefde en mooie momenten niet vergeten.


De tranen van het missen zijn er. Dat weten we, zien we, voelen we. Elke dag. Maar er is zoveel meer. In elke traan schuilt een mooie herinnering. Klinkt misschien cliché, maar is oh zo waar. Al die lieve mooie engeltjes hebben iets in ons weten te raken, iets waarvan we eerder niet wisten dat het bestond. Door hen hebben wij leren liefhebben op zielsniveau. Op een manier waarvan we niet wisten dat het kon.


Als eerbetoon aan het licht dat de gestorven kinderen ons hebben gegeven een gedicht vanuit iemand wiens kind nu een engel is.


Voel je vrij om hieronder te delen wie jouw engel is. Zijn of haar naam mag genoemd worden. Elke dag, maar ook juist op een dag als vandaag. Daar maak ik graag ruimte voor.


23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page