Mijn naam is Esther Mostert-Weggemans. Geboren in Emmen, tussenstops gehad in Rotterdam, Groningen, Kortenhoef en sinds 7 jaar woonachtend in Zwollywood. Ik zeg bewust geen Zwolle, maak er Zwollywood van, want het leven is net zo leuk als je het zelf maakt. Mijn glas is altijd halfvol. Ik denk niet in beperkingen, maar in mogelijkheden

Ik ben moeder, mindfulnesstrainer, afscheidsbegeleider en energetisch therapeut. Ik heb mijn goede kanten en ook mijn eigenaardigheden. Net zoals jij, zoals iedereen. Ik streef niet naar perfectie, maar wat ik doe probeer ik wel zo goed mogelijk te doen. Echtheid is wat me raakt, wat voor mij de meest pure vorm van schoonheid is. 

Nog wat persoonlijke algemene dingetjes voor de nieuwsgierige mens: Ik ben 47, getrouwd met Jan (44, een jonge broekie dus haha, maar wel een oude ziel). We hebben 3 kinderen (van 15, 19 en 20 jaar oud), 2 honden, 2 katten en wonen in hartje Zwolle. Ik hou van het leven in de stad en heb graag mensen om me heen. Aan de andere kant kan ik ook genieten van muziek, stilte en waardeer ik de schoonheid van de jaargetijden van de natuur. Aan de sportschool heb ik een hekel, al sleep ik mezelf daar af en toe wel heen. Zomers zwemmen in het buitenbad doe ik liever. Dat is voor mij een vorm van mediteren en manier waarop ik alle indrukken van de dag kan laten landen.

Wil je weten wat ik allemaal op studie- en werkgebied heb gedaan, bekijk dan gerust mijn LinkedIn-profiel.

Bewust leven gaat voor mij over de totaliteit van het leven kunnen zien, voelen en accepteren. Dan heb ik het niet alleen over dat wat zichtbaar is, maar vooral over dat wat voelbaar is. En juist daarom schrijf ik ook over zaken als verlies, rouw en afscheid nemen. Dat hoort net zo goed bij het leven als open staan om de leuke dingen te ervaren. 

Ik ben niet belijdend gelovig, maar ik geloof zeker dat er meer is dan wij met ons aardse bewustzijn kunnen bevatten. In die zin ben ik wel gelovig. Ik denk vanuit de gedachte: je bent een ziel en je hebt een lichaam. Ik vind het zelf belangrijk om zo goed en eerlijk mogelijk te leven. Oprechtheid, gelijkheid en respect zijn waarden die belangrijk voor mij zijn. 

Schrijven is echt mijn ding, woorden geven aan gevoel. Daaarom blog ik - vanuit mijn rollen als mindfulnesstrainer, uitvaartschrijver en energetisch therapeut - veel over bewust leven, afscheid nemen en over het werken met energie. Op LinkedIn, Facebook en Instagram zijn mijn schrijfsels te vinden.

Ondertussen heb ik de wens om de dood en afscheid nemen normaler te maken. Om de drempel om hierover met elkaar in gesprek te gaan te verlagen. Zo heeft ieder mens zijn drijfveren en idealen. Jij vast ook. Toch?

Waar ik goed ben, is luisteren en invoelen, om er vervolgens woorden aan te geven. Ik kan de kern uit een verhaal te halen, wensen vertalen en een boodschap (over) brengen. Ik lees tussen de regels door. Mijn intuïtieve vermogen is groot. Daarom werk ik ook graag met mijn handen en met het energetische veld om mensen heen. Onbewust (en tegenwoordig ook bewust) pik ik op wat er in de onderlaag speelt.