top of page
Esther Mostert - 2, zww, vierkant.jpg

Welkom! Mijn naam is Esther Mostert. Ik ben mindfulnesstrainer, (uitvaart)schrijver en afscheidsbegeleider, maar bovenal gewoon mens. Net zoals jij. Even wat persoonlijke dingetjes voor de nieuwsgierige mens: Ik ben 44, getrouwd met Jan. We hebben 3 kinderen, 3 honden en wonen in hartje Zwolle. Ik hou van het leven in de stad en heb graag mensen om me heen. Aan de andere kant kan ik ook genieten van de stilte en zoek ik de natuur regelmatig op.

 

Bewust leven gaat voor mij over de totaliteit van het leven kunnen zien, voelen en aanvaarden. En juist daarom schrijf ik ook over zaken als verlies, rouw en afscheid nemen. Dat hoort net zo goed bij het leven als open staan om de leuke dingen te ervaren. Met bloggen hoop ik mensen te inspireren om met net even wat meer aandacht het leven te ervaren. Tegelijkertijd heb ik de wens om de dood en afscheid nemen normaler te maken. Om de drempel om hierover met elkaar in gesprek te gaan te verlagen. Zo heeft ieder mens zijn drijfveren en idealen. Jij vast ook. Toch?

 

Waar ik goed in ben, is woorden geven aan gevoel. Om de kern uit een verhaal te halen. Of om een wens, gevoel of gedachte over te brengen. Ik heb ook diverse gedichten geschreven en weet hoe je de essentie van een verhaal subtiel op de voorgrond kan zetten. Mensen hier (op de achtergrond) bij helpen, dat is waar mijn hart sneller van gaat kloppen.

Nieuwsgierig naar mijn achtergrond? Lees hieronder meer over wat ik doe en wat mijn manier van werken heeft gevormd. 

Mindfulness
 

Voor SeeTrue verzorg ik al zo'n 7 jaar de reguliere mindfulnesstrainingen. Eerst in Hilversum & Bussum en sinds 2 jaar in Zwolle.

 

Ik ben gecertificeerd als VMBN trainer in de hoogste categorie. Trainingen kunnen daarom vergoed worden door de zorgverzekering.

 

Daarnaast maak ik workshops op maat voor bedrijven, heb ik de mindfulness mentor app ontwikkeld en het mindfulness boek 'Leven voor gevorderden' geschreven. 

Begeleiding bij afscheid
 

​Al werkende in uitvaartland heb ik ontdekt dat mijn hart vooral ligt bij het vormgeven van het afscheid. Om mensen te helpen woorden te geven aan hun gevoel. Ieder mens verdient een liefdevol afscheid en een treffend levensverhaal, dat met aandacht is verzorgd en vormgegeven.
 

Ik ben gediplomeerd uitvaartbegeleider, heb de Meander uitvaartopleiding in 2018 afgerond. Tijdens en na mijn studie heb ik diverse stages gelopen, veel geassisteerd en voor verschillende bedrijven als freelancer uitvaarten van A tot Z verzorgd. Een mooie rugzak vol ervaring.

Schrijven

Al schrijvende kom ik dichter bij mezelf. Alsof 'een pen' me uitnodigt om eerlijk te zijn en mijn hart te laten spreken. Daarnaast vind ik het een eer om andermans verhalen op te mogen tekenen en om mensen te helpen woorden te geven aan hun gevoel. 

Als je wilt schrijven vanuit je hart moet je eerst stiller worden, naar binnen gaan. Schrijven begint met luisteren. ook naar wat er niet gezegd wordt. Juist dat is interessant. Daarom gaan mindfulness en schrijven voor mij hand in hand. 

DAAROM

Deze drie pijlers (mindfulness, zorg bij afscheid en het schrijven) zijn de kern van wie ik ben en wat ik meeneem in mijn werk. Van bewust leven tot met aandacht afscheid nemen. Schrijven is voor mij de verbindende factor tussen die twee.

 

Ik schrijf graag over het leven; over dingen die raken, over loslaten en verder leven. Woorden kunnen van grote betekenis zijn, de kracht van een goed verhaal wordt vaak onderschat. Ik help mensen graag de juiste woorden te vinden. Niet alleen als mensen afscheid moeten nemen, ook bij leuke of zakelijke dingen. Ik zorg ervoor dat jouw verhaal meer body & balans krijgt, terwijl de kern en toon van je verhaal behouden blijft. 

Zie hieronder het interview in De Stentor van zaterdag 26 september 2020 over mijn werk als uitvaartschrijver. 

De Stentor - artikel uitvaartschrijver.j
bottom of page