top of page

 

 

Iedereen verdient een prachtig en krachtig levensverhaal. Een memorabel In Memoriam is zowel treffend als liefdevol.

IMG_8785.JPG
IN MEMORIAM

Een In Memoriam is een liefdevolle en treffende levensschets.

Het levensverhaal delen en uitspreken zie ik als een uiting van respect, een eerbetoon aan wie iemand was. Het is een officieel dankjewel voor wat iemand voor anderen in zijn leven heeft betekend. Wat iemand aan de mensen om zich heen meegaf. 

Een levensverhaal gaat niet alleen over serieuze dingen, juist de kleine dingen kunnen zo veelzeggend en van betekenis zijn. Tijdens een interview ga ik via de anekdotes op zoek naar de parels en de rode (levens)lijn in jullie verhaal. Naar de dingen die zo kenmerkend voor degene zijn en het gevoel dat hij of zij teweeg heeft gebracht. Iedereen verlegt op zijn eigen manier een steen op aarde. 

 

Het leven is ook geen opstapeling van gebeurtenissen, maar een aaneenschakeling. Als schrijvende is dat ook iets om in je achterhoofd te houden. Tijdens onze levensreis zijn we verbonden met de mensen om ons heen. We kleuren elkaars leven in. Daarom doet afscheid nemen ook zo'n pijn, omdat we op verschillende manieren en niveaus met elkaar verbonden zijn. Het levensverhaal van een ander zegt daarmee ook iets over onszelf. Ik help je om ook dat stuk bij de aanwezigen te raken. Met een sterk In Memoriam zet je meer in het licht dan alleen iemands levensverhaal. Ook wat iemand heeft geraakt en betekent voor anderen mag onder woorden gebracht worden. 

 

Ik kan het hele levensverhaal van A tot Z voor jullie schrijven. Of ik kan helpen om alleen de puntjes op de i te zetten. Om jullie eigen geschreven verhaal nog krachtiger neer te zetten, te zorgen dat er niets mist en dat er structuur in komt. Ieder verhaal heeft iets anders nodig om volledig tot zijn recht te kunnen komen. Vraag me gerust om advies. Ik help graag, want ieder mens verdient een prachtig en krachtig levensverhaal.

De Stentor - artikel uitvaartschrijver.j
bottom of page