Welkom! Ik ben Esther Mostert, mindfulnesstrainer, (uitvaart)schrijver en afscheidsbegeleider, maar bovenal gewoon mens. Net zoals jij. Even wat persoonlijke dingetjes voor de nieuwsgierige mens: Ik ben 43, getrouwd met Jan. We hebben 3 kinderen, 3 honden en wonen in hartje Zwolle. Ik hou van het leven in de stad en heb graag mensen om me heen. Aan de andere kant kan ik ook genieten van de stilte en de natuur. Ook dat zoek ik bewust op. De schoonheid van het leven zit volgens mij in de kleine dagelijkse dingen verborgen. Wat denk jij?

 

Ik blog graag over onderwerpen die gaan over bewust in het leven staan. Mindful leven gaat voor mij over de totaliteit van het leven kunnen zien, voelen en aanvaarden. En juist daarom schrijf ik ook over zaken als verlies, rouw en afscheid nemen. Dat hoort net zo goed bij het leven als open staan om de leuke dingen te ervaren. Met bloggen hoop ik mensen te inspireren om met aandacht het leven te ervaren. Tegelijkertijd heb ik de wens om de dood en afscheid nemen ‘normaler’ te maken. Om de drempel om hierover met elkaar in gesprek te gaan te verlagen. Mijn doel is om de onwetendheid te verkleinen en (onnodig) ongemak rondom een uitvaart en afscheid nemen te verminderen. Om de beladenheid van afscheid nemen af te halen. Ja, het is verdrietig, maar nee, het hoeft niet ongemakkelijk te zijn. Zo heeft ieder mens zijn drijfveren en idealen. Jij vast ook. Toch?

 

Van alle dingen die ik doe wil ik me nu meer gaan focussen. Mijn aandacht volledig richten op waar mijn hart sneller van gaat kloppen en waar mijn kracht ligt: mensen helpen bij het vormgeven van het afscheid van hun dierbare. Dat kan met woorden, muziek en rituelen, vaak is het een combinatie van die drie. Mijn kwaliteit ligt vooral bij het woorden geven aan gevoel, om de kern uit een verhaal te halen en een wens, gevoel of gedachte over te brengen.  

Nieuwsgierig naar mijn achtergrond? Lees hieronder meer over wat ik doe en wat mijn manier van werken heeft gevormd. 

MINDFULNESS
 

Voor SeeTrue verzorg ik al zo'n 7 jaar de reguliere mindfulnesstrainingen. Eerst in Hilversum & Bussum en nu in Zwolle, met plezier.

 

Ik ben gecertificeerd als VMBN trainer in de hoogste categorie. Trainingen kunnen daarom vergoed worden door de zorgverzekering.

 

Daarnaast maak ik workshops op maat voor bedrijven, heb ik de mindfulness mentor app ontwikkeld en het mindfulness boek 'Leven voor gevorderden' geschreven. 

BEGELEIDING BIJ AFSCHEID
 

​Al werkende in uitvaartland heb ik ontdekt dat mijn hart vooral ligt bij het vormgeven van het afscheid. Om mensen te helpen woorden te geven aan hun gevoel. Ieder mens verdient een liefdevol afscheid en een treffend levensverhaal dat met aandacht is verzorgd en geschreven.
 

Ik ben officieel gediplomeerd uitvaartbegeleider, heb de Meander uitvaartopleiding in december 2018 afgerond. Tijdens en na mijn studie heb ik diverse stages gelopen, veel geassisteerd en voor verschillende bedrijven als freelancer uitvaarten van A tot Z verzorgd. 

SCHRIJVEN

Al schrijvende kom ik dichter bij mezelf. Alsof 'een pen' me uitnodigt om eerlijk te zijn en mijn hart te laten spreken. Daarnaast vind ik het een eer om andermans verhalen op te mogen tekenen en om mensen te helpen woorden te geven aan hun gevoel. 

Als je wilt schrijven vanuit je hart moet je eerst stiller worden, naar binnen gaan. Schrijven begint met luisteren. ook naar wat er niet gezegd wordt. Juist dat is interessant. Daarom gaan mindfulness en schrijven voor mij hand in hand. 

DAAROM

Deze drie pijlers (mindfulness, uitvaartbegeleiding en het schrijven) zijn de kern van wie ik ben en wat ik meeneem in mijn werk. Van bewust leven tot met aandacht afscheid nemen. Het schrijven is voor mij de verbindende factor voor de activiteiten in mijn levenslijn.

 

Schrijven doe ik graag over het leven; over dingen die raken, over loslaten en verder leven. Woorden kunnen van grote betekenis zijn, de kracht van een goed verhaal wordt vaak onderschat. Woorden maken gevoelens zichtbaar en tastbaar. Woorden kunnen troost geven, hoop bieden en herinneringen de ruimte geven. Woorden zorgen ervoor dat geluk en verdriet naast elkaar kunnen bestaan, dat mensen onderling verbonden worden.

Ik help mensen graag de juiste woorden te vinden. Niet alleen als mensen afscheid moeten nemen, maar ook bij leuke of zakelijke dingen. Elke gebeurtenis vraagt om bewust gekozen woorden die door een speels samenspel mooie zinnen vormen en er één verhaal van maken. Ik zorg er niet alleen voor dat jouw verhaal meer body & balans krijgt, maar ook dat jij meer plezier in het schrijven krijgt. 

AFSCHEIDSPLANNER - SCHRIJVER - SPREKER - MINDFULNESSTRAINER - MENS

  • LinkedIn profiel van Esther Mostert
  • Facebook van Esther Mostert
  • Instagram van Esther Mostert
  • YouTube kanaal van Esther Mostert

© 2020 Esther Mostert - Dichtbij freelance uitvaartbegeleiding & schrijfadvies