Ik tover geen konijn uit een hoed

Critici denken dat werken met energie niet-tastbaar is, omdat in stoffelijke zin niet iedereen direct kan zien wat er gebeurt. Echter, in het lichaam -zowel bij de therapeut als bij de persoon die de behandeling ontvangt- is het wel degelijk tastbaar en voelbaar in het lichaam. Dat is echt geen hocus pocus hoor.

Leg maar eens een hand op je arm, buik of been, dan voel je het vanzelf warm worden. Niet alleen je hand, maar ook van binnen is er warmte en beweging van energie waarneembaar. Bij iedereen. Je lichaam reageert op aanraking en alles is op verschillende manieren met elkaar verbonden.

Dat is het uitgangspunt van Malvatherapie. Dat is gestoeld op de Oosterse Geneeskunde, waarbij ziekte gezien wordt als een verstoorde (energetische) balans in het lichaam.

Ander voorbeeld: een hand op de schouder van iemand die verdrietig. Die aanraking geeft troost. Het raakt iets aan. Het is meer dan alleen een hand op de schouder, er gebeurt iets van binnen. Lichaam, geest en ziel zijn verbonden.

Moet je dus nagaan wat je kan voelen en wat het kan doen als de therapeut weet waar hij of zij mee bezig is en bewust zijn of haar magnetisme gebruikt in contact met de chakra’s en meridianen, om zo van binnen de energie in beweging te zetten. Dat doet veel en brengt je energetisch weer terug in balans, wat o.a. het zelfhelend vermogen van het lichaam stimuleert.

Werken en behandeld worden met energie doet dus zoveel meer dan je met je hoofd bevatten kan. Je moet het voelen. Dan kan je het niet meer ontkennen haha. Ik in ieder geval niet.

Al drie jaar lang geven en ontvangen we alles behandelingen die we leren in de opleiding tot Malvatherapeut. Zelf ben ik zowel spiritueel als kritisch. Zou mezelf soms ook nog wel eens cynisch en scherp kunnen noemen. Toch ben ik ‘om’. Dat wil zeggen, blij dat ik me voor deze materie geopend heb. Het heeft me persoonlijk, lichamelijk en zielskundig veel gebracht.

Het heeft me verrijkt en meer in balans gebracht. Van buiten zie ik er misschien nog hetzelfde uit, maar van binnen voelt het anders, vertrouwder en is er meer rust. Ik maak bewustere keuzes en mijn voelen is versterkt. Blij mee, want dit werkt in alles door.

#malvatherapie