De regel van 2 geldt bij vreemgaan en een uitvaart

1 van de meest grappige dingen die ik ooit gelezen heb blijkt ook nu nog een gouden tip te zijn.

Hartelijk moesten we er destijds om lachen, toen we de tip lazen over vreemdgaan in het psychologie magazine, zo’n 25 jaar geleden: de regel van 2. Ken je hem?

Wat ik er nog van weet stond er in dat artikel dat als je vreemdging je net zo leuk tegen je eigen partner moest doen als tegen degene met wie je flirt. Dan zou je eigen relatie nog een kans hebben én weer leuker worden.

Dus niet alleen een leuk berichtje sturen naar ‘die ene’, maar dan ook gewoon eens je best doen voor een leuk berichtje naar je eigen partner.

Ik kan me voorstellen dat dat helpt, want als ik van mijn man alleen maar praktische berichtjes krijg over boodschappen en tandartsafspraken maakt mijn hart ook geen sprongetje meer bij een nieuw berichtje van hem.

De fout die veel mensen maken als ze vreemdgaan is dat ze wel hun best doen voor ‘de nieuwe’ en daardoor juist de huidige partner verwaarlozen qua aandacht. Dan gaat het inderdaad bergafwaarts. Als je er over nadenkt best logisch.

Deze regel heeft destijds op ons allen indruk gemaakt. We hebben er hartelijk om gelachen, over gesproken, op geproost en zijn de regel nooit vergeten. Als de ander eens extra lief deed grapten we weleens: ‘is dit spontaan of pas je nu de regel van 2 toe’ hahaha.

Zo hebben we deze regel ongemerkt meegenomen in ons leven en zo pas ik de ik de regel van 2 ook toe in mijn werk. Ik maak vaak niet 1 troostpakketje, maar 2, of soms zelfs 3. Niet alleen de partner of die ene dochter krijgt dan de spullen van de uitvaart mee, maar ook de andere, die er emotioneel en familiair net zoveel recht op heeft.

Als het gaat om papieren en praktische zaken hoeft dat natuurlijk niet. Maar als het gaat om herinneringen maak ik liever een extra setje dan dat zij nadien nog moeten bakkeleien wie de spullen mee neemt.

Zelf denken mensen er niet aan. Ik eerder ook niet hoor. In het begin heb ik ook wel eens met de foto van de overledene in mijn handen gestaan en vroeg ik me af aan wie ik hem moest geven, terwijl er meerdere mensen voor me stonden die hem allemaal wel wilde hebben. Dat gebeurt me dus niet meer.

#uitvaart #tip