Anders omgaan met onrust

Soms stormt het niet alleen buiten, maar ook in je hoofd. Op wilskracht de rust terugbrengen lukt soms niet meer. Wat de oorzaak is van een probleem is vaak niet de manier om het op te lossen. Onrust is vaak door het denken ontstaan, maar vanuit het denken kom je niet tot rust, want van meer denken ga je piekeren. Dan ben je nog verder verwijderd van de rust waar je zo naar verlangt.

Onrust zit trouwens niet alleen in je hoofd, maar ook in je lijf, tot in je cellen dringt de trilling door.

Dan komt mijn studie tot energetisch therapeut om de hoek kijken, waar ik behandelingen leer, die de brug tussen denken, voelen en ervaren overbruggen. Werken op/met de energie van ervaringen is wat mij betreft de klepel, de manier, het antwoord, het middel.

Een voorbeeld:
Ik heb een proefclient die de laatste tijd erg druk is in haar hoofd. Niet alleen op werkgebied wordt er veel van haar verwacht, maar ook thuis. Haar hoofd zit vol aan het einde van de dag. Tot rust komen lukt nog wel –al sportend of voor de tv– maar steeds minder goed en minder snel.

Nu vraagt dit natuurlijk om een lange termijnstrategie, maar op korte termijn is het toch fijn dat ze nu al meer rust in haar hoofd kan ervaren. Dat ze los kan laten, niet vanuit het denken, maar vanuit een ander/dieper niveau, vanuit haar energetisch systeem.

Ik heb haar 2 verschillende energetische hoofd-behandelingen gegeven. Dat gaf haar rust en ruimte. Niet alleen in haar hoofd, maar ook in haar lijf, de onrust zakte af.

Daarnaast werkt een behandeling altijd door. Daarna was ze erg moe (komt vaker voor) en kon ze de vermoeidheid toelaten. Ze is vroeg naar bed gegaan, heeft diep geslapen en intens gedroomd. Haar droom paste bij de verwerking van hetgeen haar bezig hield, sloot hier mooi op aan. Dat is geen toeval. Alsof dat wat haar bezig hield energetisch was losgekomen via de behandelingen en via deze weg verwerkt kon worden. Daar geven dromen ruimte voor.

De volgende dag stond ze weer frist op, vanuit rust. Ze stond nu niet al met 0-1 achter bij het opstaan, wat ze de laatste tijd steeds vaker wel dan niet had.

Helpend. Zonde dat dit soort energetische behandelingen (nog) niet ingebed zijn in onze zorgcultuur.