top of page
BLOEMEN GEVEN HET LEVEN KLEUR

De betekenis van bloemen

Bloemen doen meer dan bloeien, ze zijn een teken van genegenheid en geven troost. Iemand bloemen geven is dan ook een uiting van compassie. Het is een uiting van gevoel, respect en medeleven. Je kan het geven van bloemen zien als een handreiking van mens tot mens. Het geven van bloemen is een symbolisch gebaar van mede-leven, gegeven vanuit het hart.

Zeg het met bloemen

Soms is het lastig om woorden te vinden. Je wilt graag je medeleven tonen, maar je weet niet precies hoe of wat je moet zeggen. Een bloem of bloemetje geven kan dan veelzeggend zijn. Het is een manier om een boodschap vanuit je hart op de ander over te brengen. Er gaat van bloemen iets warms en troostend uit. Alleen al omdat jouw teken van genegenheid iedereen weer even in het aandachtsveld verschijnt als degene weer naar de bloemen kijkt. Jouw 'woorden' hebben zo de kans om na te kunnen galmen. Het gevoel dat je met het geven van de bloemen wilde overbrengen is door de bloemen tastbaar geworden. 

Bloemen creëren sfeer

Bloemen kleuren het leven in, ze fleuren de ruimte waarin ze staan of bloeien op. Bloemen zijn daarom een soort van tegenhanger van kil, koud en onpersoonlijk. Ze brengen warmte, compassie en vrolijkheid met zich mee. Bloemen zorgen voor verbinding en maken het persoonlijk.  

bottom of page